Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мерія Львова застерігає не купувати МАФи за оголошеннями

Через появу в мережі великої кількості оголошень з продажем малих архітектурних форм – тимчасових споруд для торгівлі, у Львівській міській раді нагадують, що такий продаж є неправомірним. Тому мешканців застерігають від такого придбання.

У департаменті містобудування Львівської міськради пояснюють, останнім часом на різних онлайн-майданчиках побільшало оголошень щодо продажу тимчасових споруд у Львові.

Їхні локації, як і ціни – різні і не малі.

«Вважаємо за необхідне застерегти: якщо ви придбаєте таку споруду – це будуть марно витрачені кошти. Позиція міста чітка: тимчасова споруда – не спадковий бізнес чи підприємство, яке можна з упевненістю перепродати. Це тимчасовий варіант для діяльності, наданий конкретним людям на конкретний період часу», – наголошують у департаменті містобудування.

З юридичного погляду це неправомірний продаж нерухомості, а точніше продаж будівельних матеріалів без права власності, пояснюють у відділі правового забезпечення департаменту містобудування.

«Такі кіоски з оголошень – лише тимчасово дозволені у Львові. Тож звертаємо увагу власників таких тимчасових споруд: не обманюйте мешканців Львова. 

А охочих придбати такі споруди попереджаємо: чинним законодавством прямо передбачено, що в разі відсутності, закінчення, анулювання паспорта прив’язки тимчасової споруди або ж самовільного її встановлення така споруда підлягає демонтажу», – нагадують  посадовці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ