Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мешканка Жидачівського району відсвяткувала сторіччя

Сьогодні, 10 січня 100-річний ювілей святкувала Анна Антонівна Нюняк - жителька с. Бережниця Жидачівського району Львівської області, повідомили в Жидачівській РДА.

100-річну ювілярку вітали жіночий вокальний ансамбль „Едельвейс” Народного дому с. Бережниця, голова Жидачівської райдержадміністрації - Сергій Коваль, заступник голови РДА - Олег Кизима, керівник управління соціального захисту населення РДА - Лідія Регусевич, керівник відділу культури і туризму РДА -  Зіновій Тимофтевич, начальник управління Пенсійного фонду України у Жидачівському районі – Ігор Пиріг, начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату РДА - Олексій Хемій, місцевий сільський голова  -  Гнат Кухта, представники місцевих ЗМІ. Із сторіччям також вітали діти ювілярки, яких народила четверо, онуки, яких, як розповіла Анна Нюняк, у неї аж 12, а ще - 27 правнуків та 17 праправнуків.

Голова райдержадміністрації Сергій Коваль зачитав вітальне звернення від Президента України Віктора Януковича, привітав Анну Нюняк від імені голови Львівської облдержадміністрації Олега Сала та від себе особисто, побажав щастя, радості і достатку її великій родині та вручив квіти і подарунки. Місцевий сільський голова Гнат Кухта також щиро привітав 100-річну ювілярку і вручив квіти та подарунки. У дружньому родинному колі відбулося спілкування представників районної і місцевої влади із ювіляркою, її рідними і близькими про сучасне життя села та перспективи розвитку і зміцнення Української держави. Розчулена увагою і вітаннями 100-річна Анна Нюняк згадувала про пережиті роки, про те, що ще у 1919 році, коли їй виповнилося тільки 5 років, залишилася без батька, який помер невдовзі після повернення із фронтів Першої світової війни та після пережитих випробувань в період боротьби за українську державність у складі військових формувань Українських Січових Стрільців. Завершилося вшанування 100-річної ювілярки спільним виконанням  „Многая літа!”.

Загалом, в даний час, на Жидачівщині проживає 5 мешканців, яким у 2014 році виповнюється 100 років, а ще трьом  довгожителям - вже буде більше ста.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ