Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мешканки модульного містечка робили ляльки-мотанки

У модульному містечку на Сихові, де мешкають вимушено переміщені українці, міжнародна гуманітарна організація провела майстер-клас з виготовлення ляльки мотанки. Участь у ньому взяли майже півтора десятка мешканок містечка.

Майстер-клас проводили волонтери організації HIAS Ukraine. Ця організація проводить у містечку зустрічі із жінками про взаємодопомогу, самооцінку свого здоров'я. Також говорять про стрес і те, як поповнити свої ресурси, розповіла представниця організації Христина Жук. Окрім розмов, учасники відвідали театр і музей.

З кожною групою волонтери працюють впродовж восьми сесій. Майстер-клас з ляльки мотанки був фінальним.

«Наше завдання – щоб група залишилася і могла працювати без нас. Адже є групи, які після сесій створюють громадські організації. Тому дуже важливо налагодити спілкування, оскільки це люди з різних міст», - каже Христина Жук.
Після майстер-класу кожна лялька залишилася в учасника, який її виготовив.

«Я обрала зелений колір – мій улюблений. В дитинстві я робила таку мотанку, тільки по-іншому. А зараз відчула, наскільки це кропітка робота, не думала, що буде так непросто. Найважче було робити хрестик на обличчі ляльки, адже нитки сповзають. Їх треба було намотувати проти годинникової стрілки. От я поки мотала, в голові думок не було. Це дуже допомагає», - розповіла учасниця майстер-класу Ганна Межирицька з Луганщини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ