Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мешканці модульного містечка у Львові сплели 30 маскувальних сіток для ЗСУ

До плетіння сіток приєдналися і молодші, і старші жителі містечка, як жінки так і чоловіки. Адже тут ще у травні започаткували осередок для плетіння сіток для українських воїнів.

Зокрема, 4 травня у Сихівському модульному містечку започаткували осередок для плетіння маскувальних сіток «СіточкиUA». Відтоді приміщення, яке складається з модулів, служить майстернею, де охочі мешканці ходять щодня. Працюють по кілька годин, в умовні дві зміни. повідомляють в ЛМР.

«У нас є пані Оксана, чоловік якої військовий, і вона просила піти до одного осередку тут недалеко і допомогти сплести сітку, аби передати чоловікові. А згодом вже розпочали плести сітки в осередку нашого містечка», - каже вимушена переселенка з Лисичанська Світлана Орлова.

В осередку працює інструкторка, студентка-волонтерка Юля Пазиняк, яка від самого початку вчить мешканців містечка як плести сітки правильно і координує працю.

«Коли нам надіслали у групу містечка повідомлення і запитали, хто хоче приєднатися, то багато людей зголосилося. У нас є 8 будиночків, і ми поділилися по три дні в тиждень. Люди приходять, адже всі хочуть зробити свій внесок у перемогу України», - каже Світлана Орлова.

Тканини закуповують за гроші благодійників, також до зборів приєднуються всі, хто хоче і може, каже один з адміністраторів модульного містечка на Сихові о. Андрій Платош зі Згромадження салезіян.

«Ми хотіли торік, але цьогоріч нам це вдалося: виготовили каркаси для плетіння, знайшли інструктора пані Юлію. І розпочали плетіння сіток. Спершу це відбувалося надворі. Потім у одному з модулів. Плетіння сіток – це зближення перемоги, миру і спокою, і можливості повернутися додому», - каже о. Андрій Платош.

Сітки волонтери передають на схід України, також недавно передали на Херсонський напрямок.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ