Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мешканці можуть самі регулювати подачу опалення в будинок

Коли надворі суттєво піднімається температура зовнішнього повітря, об’єкти теплопостачання працюють в економному режимі або призупиняється подача теплоносія в будинки. Однак, мешканці самі можуть регулювати подачу тепла в будинок не залежно від теплопостачальної організації. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради з посиланням на ЛМКП «Львівтеплоенерго».

Отож, якщо надворі спостерігається підвищення температури зовнішнього повітря, мешканці можуть регулювати подачу теплової енергії безпосередньо в будинках, однак, як наголошують тепловики, робити це потрібно технічно правильно.

А саме:

при підвищенні температури зовнішнього повітря вище +60С - +80С – повністю перекривається подача теплоносія на будинок (перекривається тепловий лічильник або запірно-регулююча арматура на подаючому трубопроводі вузла управління системою центрального опалення будинку);
при зниженні температури зовнішнього повітря вище +60С - +80С подача теплоносія відновлюється.

Таке місцеве регулювання споживання теплової енергії повинна виконувати відповідальна особа призначена мешканцями будинку. Найкраще, коли така особа живе в даному будинку.

Часткове прикриття теплового лічильника (запірно-регулюючої арматури) не допускається!

Регулювання подачі теплоносія мешканцями будинку дає можливість їм не залежати від регулювання подачі тепла теплопостачальною організацією та економити кошти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ