Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мешканці Милошевичів, що на Львівщині, просять повернути селу історичну назву

Комісія з питань розвитку місцевого самоврядування сьогодні, 30 серпня, підтримала ініціативу Пустомитівської міської ради про перейменування села Милошевичі Пустомитівської територіальної громади в село Милошовичі.
Фото: ЛОР

За словами Пустомитівського міського  голови Олега Серняка, місцеві мешканці звернулися до Пустомитівської міської ради з проханням повернути історичну назву і перейменувати їхнє село на Милошовичі.

«У червні відбулися громадські слухання щодо перейменування населеного пункту, а в липні Пустомитівська міська рада ухвалила рішення про визнання доцільним перейменування села Милошевичі в село Милошовичі.

Тому звертаємося до Львівської обласної ради з проханням розглянути дане питання та прийняти рішення з клопотанням до Верховної Ради України щодо повернення селу Милошевичі історичної назви», - зауважив Олег Серняк.

Голова комісії Володимир Кирилич наголосив, що Пустомитівська територіальна громада входить до складу Львівського району, тому необхідно отримати позицію і Львівської районної ради з цього питання.

«Комісія також звернеться до Інституту українознавства ім. І. Крип'якевича НАН України з проханням дати науково-історичне обґрунтування доцільності перейменування села Милошевичі.

За наявності всіх необхідних документів, ми ініціюватимемо підготовку проєкту рішення на розгляд сесії Львівської обласної ради», - підкреслив Володимир Кирилич.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у Луцьку перейменували 11 вулиць.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ