Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мешканці села Чишки протестували на пішохідному переході на трасі Київ-Чоп

Сьогодні, 17 жовтня, у селі Чишки, що біля Львова, місцеві мешканці провели акцію протесту, частково перекривши кільцеву дорогу, що є частиною траси Київ-Чоп. Причина протесту - зміна кінцевих зупинок приміського транспорту на території Львова.

Отож, близько 10.00  майже півсотні невдоволених мешканців вийшли на піхотний перехід, тримаючи в руках плакати з такими лозунгами: «Дякуючи меру Садовому, ми ходимо пішки на роботу і додому», «Садовий, поверни маршрутки до площі Митної». З обох боків «живого переходу» за короткий час зібралось до сотні авто.

 «Відтепер, щоб дістатися у центральну частину Львова, ми змушені пересідати на міські маршрутки, які без нас є переповнені. Також витрати на проїзд значно збільшились. Раніше на дорогу туди й назад  витрачала 16 гривень в день, а тепер, беручи до уваги додатковий проїзд міським транспортом, люди змушені платити як мінімум 24 грн в день.

До того ж час перебування у дорозі значно збільшився через очікування міських маршруток, бо ніколи не знаєш точно, коли вони приїдуть. Ми написали звернення голові Львівської міської ради, ми почали навіть листуватися, але конкретної відповіді на наші прохання й вимоги так і не отримали », – розповіла мешканка с. Чишки, пані Світлана.

Акцію протесту допомогла організувати ГО «Розвиток громади».

Нагадаємо, що із жовтня 2016 року у Львові кінцеві зупинки приміських та міжміських автобусних маршрутів Жидачівського, Роздільського, Миколаївського та Стрийського напрямків були змінені. Зокрема, кінцеві зупинки маршрутних таксі було перенесено із приміського вокзалу, площі Петрушевича та перехрестя вулиць Стрийська – Наукова на Львівський автобусний вокзал.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ