Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мешканців Львівщини попереджають, що за нетверезе водіння заберуть права

З вини нетверезих водіїв на Львівщині від початку року загинули троє людей. Про це 7 серпня повідомили Гал-інфо у відділі комунікації поліції Львівської області.
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

Поліцейські вкотре закликають водіїв ретельно дотримуватись вимог Правил дорожнього руху. За жодних обставин не керуйте транспортними засобами, перебуваючи у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння - не наражайте на небезпеку життя та здоров’я інших людей.

Від початку року на дорогах Львівщині правоохоронці виявили майже 4,5 тисячі водіїв, які керували транспортними засобами під впливом алкоголю або наркотичних речовин. Cталося понад 300 дорожньо-транспортних пригод за участю нетверезих водіїв, внаслідок яких 3 осіб загинули, ще 78 – були травмовані.

Нагадаємо, відповідно до ст.130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за керування автотранспортом у стані сп’яніння передбачена відповідальність:
- за перше правопорушення, скоєне протягом року - штраф 10,2 тисяч гривень та один рік позбавлення права керування транспортним засобом;
- за повторне правопорушення, скоєне протягом року — штраф 20,4 тисяч гривень і 3 роки позбавлення права керування транспортним засобом;
- за третє і більше порушень, вчинених протягом року — штраф 40,8 тисяч гривень і 10 років позбавлення права керування транспортним засобом.

Якщо ви стали свідком того, що за кермом автомобіля перебуває нетверезий водій - негайно телефонуйте на лінію 102. Це допоможе врятувати життя як власника авто, так і інших людей. Бережіть себе та не допускайте ризикових ситуацій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ