Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Мешканців Львівщини закликають вакцинуватись від грипу

Як повідомили Гал-інфо у прес-службі ЛОДА, за минулий тиждень епідемічного сезону захворюваності на грип та ГРВІ в області захворіло на гострі респіраторні інфекції 7 657 осіб, що на 674 випадків більше як за попередній тиждень.

Інтенсивний показник захворюваності становить 304,9, при епідемічному порозі 439,6. Питома вага захворілих дітей до 17 років становить 57,3%.

Про це повідомили у Львівському обласному лабораторному центрі.

“Найкращий спосіб захисту від грипу – вакцинація, тому закликаємо мешканців потурбуватись про своє здоров’я завчасу. Спільно з департаментом охорони здоров’я визначили 54 тисячі людей в області, які підлягають обов’язковому вакцинуванню. Це медики, вчителі, працівники сфери обслуговування. Окрім того,  у групі ризику  діти від двох до шести років та особи після 60 років”,  - зазначив директор ДУ ʺЛьвівський обласний лабораторний центрʺ Міністерства охорони здоров'я Україниʺ Роман Павлів.

Як захиститися від грипу? Нагадуємо ефективні методи щоденної профілактики, застосування яких знизить ризик захворіти:

1. Намагайтеся якнайменше перебувати поряд із людьми, які хворіють на застуду, мають нежить або кашель. Якщо захворіли ви,  тримайте дистанцію поруч з іншими, щоб вберегти їх від хвороби. Уникайте місць скупчення людей, масових заходів. Одягайтеся по погоді. Стежте, щоб ноги не промокали, одежа захищала від холоду і вітру, носіть теплий головний убір та рукавички.

2. Захворіли — лишайтеся вдома. Якщо можливо, візьміть вихідний з роботи або навчання. Грип  та простудні інфекції швидко передаються іншим, тож  перебування хворого в людних місцях сприятиме поширенню інфекції.

3. Прикривайте ніс та рот під час кашлю та чхання серветкою  — це знизить ймовірність передачі інфекції іншим.

4. Часте миття рук допоможе захиститися від мікробів. Якщо поруч немає води та мила, використовуйте спреї для рук на спиртовій основі.

5. Намагайтеся не торкатися руками обличчя. Очі, рот та ніс для мікробів, як вхідні двері. На руках дуже багато мікробів та вірусів, торкаючись ними обличчя ви збільшуєте  шанси потрапляння їх в організм.

6. Привчіть себе до корисних звичок. Ретельно очистіть та продезінфікуйте поверхню, до якої часто торкаєтеся вдома, на роботі або в навчальних закладах. Регулярно провітрюйте приміщення. Це особливо важливо, якщо в приміщенні перебуває хворий. Стежте за достатньою тривалістю сну, будьте фізично активними, уникайте стресу, пийте багато води та харчуйтеся поживною  вітамінізованою їжею.

7. Якщо Ви захворіли не потрібно займатись самолікуванням, а зверніться до свого сімейного лікаря. Тільки лікар зможе правильно оцінити важкість  стану, поставити діагноз та призначити правильне  лікування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ