Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мешканців Львівщини запрошують до участі в онлайн конкурсі

Як інформує прес-служба ЛОДА, до Міжнародного дня Сонця управління енергозбереження департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської обласної державної адміністрації оголошує онлайн конкурс ʺСонячний колектор - своїми руками!ʺ.
Фото: Львівська ОДА

Умови конкурсу:

- Виготовити працездатну модель сонячного колектора для приготування гарячої води з використанням порад посібника або за власним проектом;
- Подати детальний фото та відеозвіт процесу виготовлення і коротку інформацію про себе в довільній формі до 12:00 год 30 квітня 2020 року на електронну пошту [email protected] (з використанням хмарних сервісів на зразок drive.google.com для завантаження фото та відеозвіту).

Всі проекти будуть оприлюднені на сторінці Facebook департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження та сторінці Facebook Cонячна Львівщина.

Конкурсна комісія у складі працівників управління енергозбереження, науковців та представників громадськості обере кращий проект 4 травня. Переможець отримає цінний подарунок, який дозволить реалізовувати подальші проекти з використання сонячної енергії.

За додатковою інформацією можна звертатись на електронну скриньку: [email protected].

Оскільки призовий фонд формується без залучення бюджетних коштів, також департамент просить зголошуватись представників підприємств та фірм, які працюють в сфері відновлювальної енергетики і готові долучитись до формування призового фонду на спонсорсько-меценатських умовах.

Довідково:

Щоб привернути увагу до можливостей використання відновлюваних джерел енергії, європейське відділення Міжнародного товариства сонячної енергії (МОСЕ) (ISES-Europe), починаючи з 1994 року організовує відзначення щорічно 3 травня - Дня Сонця.
Метою проведення заходу є привернення уваги до можливостей використання енергії сонця як відновлюваного джерела енергії та підвищення енергонезалежності і чистоти нашої планети.

Зазначимо, що на Львівщині вже працює 53 сонячні електростанції (СЕС), загальною потужністю 326,554 МВт, у що інвестовано понад 290 млн євро. Також багато проектів в стадії реалізації у Золочівському, Миколаївському, Перемишлянському, Кам’янка-Бузькому та інших районах області.

Активно долучаються до розвитку сонячної енергетики і мешканці Львівщини. Відтак станом на 1 квітня 2020 року 939 приватних домогосподарств області встановили сонячні електростанції загальною потужністю понад 20 МВт. Багато мешканців області також встановлюють геліоколектори для приготування гарячої води та опалення.

Для підтримки розвитку відновлюваної енергетики на Львівщини за рахунок коштів обласного бюджету в межах ʺПрограми енергозбереження для населення Львівщиниʺ здійснюється відшкодування 10% тіла кредиту або власних коштів для мешканців на встановлення обладнання, що виробляє енергію з відновлювальних джерел (сонячні електростанції, геліоколектори для приготування гарячої води та опалення, малі вітрові станції, теплові помпи).
ʺНезважаючи на суб’єктивні думки, що використання відновлюваної енергії (зокрема сонячної) є досить дорого вартісним і скористатись таким можливостями можуть лише забезпечені громадяни, це не зовсім так. Конструкція сонячного колектора приготування гарячої води для побутових потреб є достатньо простою. Виготовити його можна і власними силамиʺ, - розповідають у департаменті паливно-енергетичного комплексу Львівської ОДА.

У 2011 році був реалізований чотирирічний проект ʺУвімкни сонце – живи комфортноʺ, що реалізовувався в Україні та Грузії.
Цей проект здійснювався за фінансової підтримки Європейського Союзу та виконувався Міжнародною мережею жіночих організацій ʺЖінки в Європі за спільне майбутнєʺ (WECF) разом з партнерами в Україні: Національним екологічним центром України, Татарбунарською районною громадською екологічною організацією ʺВідродженняʺ та Міською молодіжною громадською організацією ʺЕкоклубʺ. Детальніше за посиланням.

В межах проекту був розроблений практичний посібник ʺСпорудження сонячних колекторів для гарячої водиʺ. Детальніше за посиланням

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ