Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Мешканців Львівщини запрошують на виставу за участі молоді з інвалідністю

Центр дозвілля та соціальної реабілітації для молодих людей з особливими потребами, що діє при Благодійному фонді «Карітас-Львів УГКЦ» разом з інтеграційним театром тіней «Крила» за підтримки департаменту комунікацій та внутрішньої політики ЛОДА розпочав реалізацію Проєкту «Розвиток інформаційного простору та культурно-просвітницької діяльності шляхом соціальної інтеграції молоді з інтелектуальними порушеннями та культурно-мистецького дозвілля».

Про це інформує пресслужба ЛОДА.

Метою проєкту є розвивати інформаційний простір та культурно-просвітницьку діяльність щодо осіб з інтелектуальними порушеннями, формувати світогляд та таланти, сприяти їх соціальній інтеграції та адаптації шляхом організації театральної вистави та виставки власноруч вироблених виробів та картин.

«У нашій соціальній майстерні, яку відвідують особи з інвалідністю відбувається багато активностей, творчих занять та спілкування. Під час яких наша молодь з інтелектуальними порушеннями має можливість поспілкуватися, здобути нові життєво необхідні навички, навчитися виготовляти вироби ручної роботи, розвивати свою творчість, креативність, свої здібності й таланти», - розповіли у БФ «Карітас-Львів УГКЦ».

Відтак, у межах проєкту організатори проводять репетиції, заняття з арттерапії та майстер-класи з виготовлення виробів ручної роботи.

Все це усі охочі зможуть побачити у неділю, 3 жовтня, у Львівському палаці мистецтв, що на Коперника, на виставі «Синдбад і диво-птах».

В межах заходу присутнім проведуть майстер-клас від інтеграційного театру тіней «Крила» та продемонструють виставку робіт та картин, створених молоддю з інтелектуальними порушеннями.

Початок о 12:00 год.

Довідково

Театр «Крила» – інтеграційний театр, в якому беруть участь молоді люди з особливими потребами та їх батьки. Працює в техніці тіньового театру. Репетиції проводяться 1-3 рази на тиждень. Метою репетицій є навчання та вдосконалення акторської майстерності, написання сценарію, створення спектаклю. А також участь у різноманітних фестивалях, конкурсах, та виступах перед різною аудиторією. Метою театру є інтеграція, соціалізація та підвищення самооцінки молоді з інвалідністю. Показати суспільству, що творчість немає меж і кордонів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ