Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мешканцям деокупованих територій Донецької області доставили 7 тонн гуманітарки

Поліцейські забезпечують правопорядок у 43 звільнених населених пунктах області. Зусилля поліції спрямовані передусім на захист громадян і забезпечення їхніх найперших потреб. Правоохоронці обходять кожен будинок і цілодобово реагують на повідомлення громадян. Щодня за допомогою поліції звертаються з пів сотні людей.

Як інформує Нацполіція, У Краматорському районі тривають стабілізаційні заходи. Поліцейські продовжують відпрацьовувати Лиман, Святогірськ, Дробишеве, Торське, Зарічне, Новоселівка та інші деокуповані населені пункти. 

Станом на сьогодні правоохоронці обійшли майже 7 000 будинків. З них 1194 осель – зруйновано внаслідок російських обстрілів, ще понад 1000 – пошкоджені. Найболючіше питання для мешканців – відсутність їжі, а також всіх комунікацій. Спільно з Донецькою обласною військовою адміністрацією поліцейські привезли близько семи тонн продуктів та іншої допомоги, тільки за останню добу – понад тисячу кілограмів.

У Святогірську відновлено цілодобову роботу поліцейської станції, в Лимані – чергової частини. Поліція приймає всі заяви та повідомлення громадян. Через відсутність зв’язку більшість жителів звертаються безпосередньо до правоохоронців, які несуть службу на вулицях і блокпостах. Загалом на звільнених територіях зареєстровано понад 250 заяв про кримінальні правопорушення та інші події.

Завдяки інформації від мешканців виявлено 35 місць поховань, з них 33 – в Святогірську, та два масових захоронення в Лимані. Наразі виявлено 98 тіл, з них 49 вже ідентифіковано – всі цивільні. Задокументовано два об’єкти, де базувалися російські військові, та катівню.

Працівники вибухотехнічної служби обстежили територію площею понад 60 га та вилучили 723 вибухонебезпечних предмети. Розмінування звільнених районів триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ