Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мешканцю Жовківщини оголосили підозру у забрудненні земель поблизу Жовкви

Як встановили правоохоронці, 60-річний місцевий мешканець несанкціоновано захоронив відходи, що залишились після розробки туш тварин, у самовільно викопаних ямах неподалік міста Жовква, чим порушив санітарно-протиепідемічні вимоги щодо утилізації, знешкодження та захоронення продуктів тваринництва.

Як повідомили в поліції Львівської області, під час досудового розслідування слідчі відділу поліції № 5 Львівського районного управління поліції встановили, що у березні 2016 року 60-річний місцевий мешканець на території одного з підприємств з виробництва та переробки харчових продуктів завантажив у причіп рештки тваринного походження, після чого вивіз їх трактором у поле поблизу села Воля-Висоцька та скинув у заздалегідь викопані ями. 

Таким чином зловмисник забруднив земельну ділянку та створив небезпеку для довкілля, а також життя та здоров’я людей через накопичення в ґрунті токсичних сполук, хвороботворних бактерій та паразитів, які можуть викликати захворювання людей і тварин. 

11 лютого слідчі територіального підрозділу поліції, за процесуального керівництва Червоноградської місцевої прокуратури, повідомили зловмиснику про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.239  (Забруднення або псування земель відходами, шкідливими для життя, здоров'я людей або довкілля) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання - штраф від однієї до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ