Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Міграційна криза: українські прикордонники не стрілятимуть у жінок і дітей

Так звана міграційна криза на кордоні Білорусі з Польщею та Литвою є елементом гібридної війни, яку веде Російська Федерація.

Про це під час брифінгу в Луцьку сьогодні, 14 листопада, заявив міністр оборони України Олексій Резніков, - повідомив власкор Гал-інфо.

У Волинській ОДА відбулася нарада за участю керівників силових відомств та ОДА прикордонних із Білоруссю регіонів, пов’язана зі спровокованою білоруським режимом міграційною кризою.

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, в Україні пильно стежать за розвитком подій на кордоні Білорусі та країн ЄС. Українська влада готова до ймовірного загострення ситуації на кордоні із Білоруссю. У разі потреби будуть задіяні не лише силовики, але і органи місцевого самоврядування та громад, прилеглих до українсько-польського кордону.

Українські силовики "передали привіт" потенційним посібникам нелегальних мігрантів

Своєю чергою, міністр оборони Олексій Резніков підкреслив, що нинішня так звана «міграційна крииза» - це елемент гібридної війни Російської федерації проти країн Заходу та України.

Відповідаючи на запитання журналістів, секретар РНБО підкреслив, що українські силовики готові до рішучих дій для захисту власних кордонів. Якщо ж «мігранти» використають жінок і дітей як живий щит – на цей випадок теж уже напрацьований алгоритм дій. «Використання зброї – це лише крайній випадок, коли є загроза життю», - відповів Данілов, чи «стрілятимуть у жінок і дітей».

Зі слів Данілова, силовики у першій і другій лінії взагалі не матимуть зброї.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ