Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міненерго: Четверту добу поспіль енергосистема працює з нульовим дефіцитом

Сьогодні, 15 лютого, через відсутність дефіциту потужності ліміти споживання до областей не доводились.
Фото - ЛОДА

Про це повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко. 

«Працюють усі 9 енергоблоків АЕС, забезпечуючи більше половини обсягів виробленої електроенергії в Україні. Сприятливі погодні умови цієї зими дозволяють потужно працювати гідрогенерації, зростають обсяги виробництва електроенергії з відновлюваних джерел», — заявив Герман Галущенко.

Він також зазначив, що в Одеській області у зв’язку з ремонтами мережевої інфраструктури можливі стабілізаційні відключення.

"На жаль, через ворожі обстріли східної частини Харківської області та пошкодження електромереж знеструмлено м. Куп’янськ та прилеглі райони", — додав міністр.

У НЕК "Укренерго" також наголосили, що споживання електроенергії в країні дещо знизилось, порівняно з початком тижня. Триває імпорт електроенергії зі Словаччини.  

"Заміри фактичного споживання в областях України проводяться відповідно до графіка у Сумській та Житомирській областях. Виміри в Івано-Франківській та Тернопільській областях перенесені на 21 лютого. Це пов’язано зі зміною звичного режиму споживання у цих регіонах під час релігійних свят, що впливатиме на результати вимірів", — зазначили у НЕК.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ