Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міненерго: ситуація в енергосистемі на 19 серпня

Ситуація в енергосистемі на 19 серпня: після обстрілів введений в роботу блок на одній з ТЕС, ворог атакував підстанцію на Харківщині

ГЕНЕРАЦІЯ

Після ремонту введено в роботу блок однієї з ТЕС на Донеччині, яка була пошкоджена через обстріл. Він додасть до енергосистеми 150 МВт потужності.
У межах підготовки до нового опалювального сезону триває масштабна ремонтна кампанія на об’єктах генерації - теплової, гідро- та атомної. 

СИТУАЦІЯ У ПРИФРОНТОВИХ ОБЛАСТЯХ 

Триває ворожий терор прифронтових та прикордонних з рф областей. На Харківщині зафіксовано спробу атаки ворожого БПЛА однієї з підстанцій. Пошкоджень обладнання та постраждалих немає. Залишаються знеструмленими частина абонентів у Донецькій, Харківській, Запорізькій, Сумській, Херсонській та Чернігівській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

СИТУАЦІЯ В РЕГІОНАХ

У Київській області відключена повітряна лінія електропередачі 10 кВ, через що без світла залишаються більше 3 тисяч абонентів у місті Бровари. Ремонт триває вже майже добу - пошкодження кабельної мережі виявлено у міській зоні під бетонним перекриттям, що ускладнює ремонтні  роботи. Зранку 19 серпня відключено повітряну лінію 10 кВ у Києво-Святошинському районі. Без світла близько 500 абонентів. Причини з’ясовуються.
У Донецькій області через потрапляння тварини сталося коротке замикання на підстанції 150 кВ. Через це на годину вимикалася повітряна лінія 150 кВ, без електрики залишилися кілька місцевих підприємств.

У Берегівському районі Закарпатської області на опорі повітряної лінії електропередачі 0,4 кВ виявлено тіло чоловіка. Обставини трагедії з’ясовує поліція.

НАСЛІДКИ ПІДРИВУ ДАМБИ КАХОВСЬКОЇ ГЕС

У Херсоні заживили близько 500 споживачів, які тривалий були без світла через підтоплення регіону. Залишаються знеструмленими близько 10,5 тисячі споживачів. Енергетики працюють над відновленням електропостачання, але ремонтні роботи сповільнені через обстріли.

СИТУАЦІЯ НА ЗАЕС

Рівень води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС стабільний. Наразі він становить 16,16 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ