Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Мінфін виніс проект бюджету на розгляд Кабміну

Міністерство фінансів винесло проект бюджету на 2018 рік на розгляд Кабміну. Про це міністр фінансів Олександр Данилюк написав на своїй сторінці в Facebook.

"Сьогодні вніс проект Бюджету на розгляд Кабміну - своєчасно, як і передбачено законодавством. До 15 вересня проект держбюджету-2018 буде поданий на розгляд Парламенту. Бюджет "під ялинку" - це уже минуле", - зазначив Данилюк.

"Бюджет на 2018 рік - реалістичний, збалансований, ефективний і розрахований на перспективу. Це бюджет розвитку і майбутнього зростання країни, що закладає основу для проведення системних глибоких реформ", - підкреслив міністр.

За словами міністра, для ефективного використання бюджетних коштів Міністерством фінансів були визначені основні пріоритети Бюджету-2018: освіта, медицина, оборона і безпека, соціальна сфера, децентралізація, підтримка фермерів, ремонт та будівництво доріг тощо.

Він також підкреслив, що вперше бюджет побудований на основі трирічної резолюції – впроваджуємо більш передбачувану бюджетну політику.

"Як і передбачалося резолюцією, дефіцит бюджету зменшився до 2,4%, а доходи загального фонду зведеного бюджету перший раз перевищили 1 трильйон гривень та досягли 1 трильйона 30 мільярдів гривень", - додав Данилюк.

Нагадаємо, міністерство фінансів планувало подачу проекту державного бюджету на 2017 рік у Верховну Раду до 15 вересня.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ