Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Мініфестиваль сучасної драматургії запрошує на показ найкращих українських п’єс

З 6 по 9 грудня у Львові відбуватиметься 3-й мініфестиваль сучасної драматургії «Текст. Драма. Донат» за підсумками IX конкурсу пʼєс «Драма.UA». Вхід на події фестивалю – донат на ЗСУ.

Попри всі обставини, сучасна українська драматургія розвивається. Цьогоріч на фестивалі будуть представлені 4 пʼєси, переможці IX конкурсу пʼєс «Драма.UA». Вони написані у перший рік повномасштабного вторгнення. Всі п'єси у якийсь спосіб говорять про дім, втрачений чи здобутий. Відтак тема дому була обрана у якості наскрізної.

«Дуже цінно, що у нас є змога цьогоріч проводити мініфестиваль “Текст. Драма. Донат”. Під час проведення конкурсу п’єс “Драма.UA” ми отримали велику кількість важливих і сильних драматургічних текстів, які допомагають рефлексувати та фіксувати ту воєнну реальність, в якій ми живемо зараз. А завдяки кооперації з Театром Лесі Українки та за підтримки Фундації ЗМІН, ці тексти втілять на сцені та в аудіопросторі. Хочеться вірити, що ми разом з усіма нашими партнерами та учасниками цього проєкту робимо свій маленький вклад в осмислення наших спільних травм, аби лікувати їх разом і мати сили відбудовувати нашу країну теж разом», – розповіла Вікторія Швидко, виконавча директорка ГО Мистецька майстерня «Драбина», організаторка конкурсу «Драма.UA».

Варто зазначити, що всі пʼєси будуть записані в аудіоформаті для Аудіосцени Театру Лесі, відтак твори сучасної драматургії завжди будуть у доступі для прослуховування на всіх популярних платформах Spotify, Apple Podcasts, YouTube та Google Podcasts.

Традиційно мініфестиваль завжди повʼязаний з солодощами. Цього року організатори обрали донат – слово, яке тепер асоціюється не тільки зі смаколиками, але і з підтримкою, єдністю, любовʼю.

У межах фестивалю буде проводитися збір на потреби волонтерської команди «Понеділковий госпіталь», учасники та учасниці якої відвідують військові госпіталі і підтримують поранених бійців. Ціль – 12 000 грн. Долучитися до збору можна задонативши на вході.

Фестиваль відбуватиметься у приміщенні Театру Лесі Українки. Нижче представлена детальна програма читань.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ