Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Міністерка культури Франції подарувала книжки українським дітям

23 лютого в межах першого візиту до Києва Міністерка культури Франції Ріма Абдул-Малак разом із Першою леді Оленою Зеленською та Міністром культури відвідали Центральну бібліотеку для дітей у Києві.
Фото - Мінкультури

Як повідомляє Мінкультури, вони також обговорили співпрацю України та Франції в сфері культури під час війни.

Ріма Абдул-Малак ініціювала передачу бібліотекам в Україні книжок для дітей і дорослих у межах проєкту з підтримки української книговидавничої та бібліотечної справи протягом 2023–2024 років. Книги французьких авторів, перекладені українською, було відібрано та придбано Французьким інститутом в Україні. Проєкт передбачає продовження закупівлі книжкових видань та можливе створення аудіокниг українською мовою.

Олена Зеленська подякувала французькій міністерці за візит і цю ініціативу: «Вона є логічним дзеркальним продовженням моєї ініціативи щодо створення поличок з українською літературою в бібліотеках світу. Тепер ваш проєкт дає змогу створювати полички з перекладами французької літератури (як класичної, так і сучасної) і, відповідно, ближче знайомити українських читачів із французькою культурою».

Сторони також продовжили обговорення проєкту Ukraine. Out of blackout, розпочате під час візиту Олени Зеленської до Франції торік. Ініціатива покликана відкрити мистецьку спадщину України як важливу цінність європейської культурної спільноти. Заплановано, що реалізація проєкту розпочнеться зі столиці Франції.

Нагадаємо, це перший візит до України міністерки культури Франції. Мета візиту – побачити наслідки повномасштабної російської агресії, досягти домовленостей щодо реалізації конкретних проєктів та заходів із надання допомоги Україні й сприяння популяризації нашої країни за кордоном.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ