Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міністр інфраструктури Омелян відвідав США

25 вересня 2018 р. міністр інфраструктури України Володимир Омелян зустрівся із Заступником міністра транспорту США з питань політики Дереком Каном, про це повідомили у прес-службі Міністерства інфраструктури України.

В рамках робочого візиту до Сполучених Штатів Америки Міністр інфраструктури Володимир Омелян зустрівся із Заступником міністра транспорту США з питань політики Дереком Каном, очільником Офісу міжнародної авіації Міністерства транспорту США Брайаном Хедбергом та із Заступником керівника Федеральної Авіаційної Адміністрації Девідом Буркхолдером.

Серед інших тем, сторони детально обговорили співробітництво в сфері авіації.

За словами міністра інфраструктури України, згідно з даними Міжнародної асоціації аеропортів, українські аеропорти є одними з найбільш швидкозростаючих в регіоні. «Ми готові розвивати пасажирський авіаперевезення з країнами світу та зацікавлені у сприянні імплементації Угоди між Україною та США про повітряне сполучення. Також, безумовно, ми щиро вітатимемо розширення присутності американських авіакомпаній в Україні», - наголосив Володимир Омелян.

Він також проінформував американських колег про політику Міністерства щодо створення цифрової інфраструктури та посилення кібербезпеки: «Україна зацікавлена в підвищенні ефективності та якості надання державних послуг громадянам та бізнесу. В цьому розрізі велика увага приділяється цифровій інфраструктурі. Однією з головних цілей є забезпечення того, щоб в майбутньому всі дороги та залізниця були «розумними». Ми прагнемо інтегрувати всю транспортну інфраструктуру в одну інтелектуальну мережу».

Володимир Омелян підкреслив, що українська сторона зацікавлена в залученні досвіду США щодо розвитку цифрової інфраструктури.

Обидві сторони відзначили успішну співпрацю між Україною та США в сфері залізничного транспорту. Контракт між Укрзалізницею та американською компанією General Electric обидві сторони зазначили, що це безпрецедентний успішний кейс за весь час українсько-американського співробітництва в транспортній сфері.

Окремо Володимир Омелян обговорив з американськими колегами політику України в сфері антикорупції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ