Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міністр оборони України зустрівся з представниками Конгресу США

4 жовтня відбулась зустріч Міністра оборони України з делегацією Конгресу США. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі МОУ.

ʺВсебічна підтримка нашої держави та її Збройних Сил з боку Сполучених Штатів Америки має значний вплив на ситуацію в Україні останні п’ять років. Усі програми співробітництва зі США і допомога, яку надає американський Уряд дуже цінні для нас. Це – сильний меседж, що ми не саміʺ.

На цьому наголосив Міністр оборони України Андрій Загороднюк під час зустрічі з делегацією Конгресу США на чолі з головою Підкомітету з питань боєготовності Комітету з питань збройних сил Палати представників США Джоном Гараменді. На зустрічі також були присутні члени Палати Представників США Вікі Хартцлер, Джон Шимкус, Дейв Лобсек, Дженніфер Гонсалес-Колон, Томас О’Халлеран, а також Тимчасовий повірений у справах США Посольства США в Україні Вільям Б. Тейлор.

Андрій Загороднюк подякував американській стороні за послідовну підтримку України та наголосив на важливості подальшого співробітництва з Конгресом США.

Міністр оборони України ознайомив іноземних гостей з пріоритетними напрямами діяльності Уряду та Міністерства оборони України з метою посилення спроможностей Збройних Сил України, а також акцентував увагу на незмінності євроатлантичного курсу нашої держави.

Під час обговорення пріоритетних напрямків надання допомоги Україні Урядом Сполучених Штатів, сторони розглянули можливості розширення військово-технічного співробітництва між двома країнами.

Зазначивши на важливості технічної допомоги, яку США надає в рамках допомоги Збройним Силам України, Міністр оборони України привітав рішення Державного Департаменту США щодо готовності реалізувати проект з продажу Україні сучасного летального озброєння в рамках програми ʺМіжнародні військові продажіʺ, а також підкреслив готовність вітчизняного оборонного відомства здійснювати закупівлі необхідних зразків ОВТ, які виробляються в США.

Боротьба з корупцією також стала однією із ключових тем для обговорення. Андрій Загороднюк поінформував про основні напрями діяльності вітчизняного оборонного відомства у протидії і боротьбі з корупційними ризиками, особливо у сфері закупівель, наголосивши на чіткій позиції нового Уряду щодо нульової толерантності до корупції.

В контексті розмови про консультативно-дорадчу допомогу, Андрій Загороднюк зауважив на важливості залучення радників від США до процесу реформування оборонного відомства та ЗС України.

Міністр оборони підкреслив унікальність досвіду, який Україна отримала в ході ведення бойових дій та протистояння сучасним гібридним загрозам, а також  наголосив на готовності української сторони до поглиблення обміну досвідом з американськими колегами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ