Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Міністр Полторак каже, що молодих офіцерів не відправлятимуть одразу на фронт

Сьогодні, 28 лютого, під час брифінгу у Львові міністр оборони України Степан Полторак повідомив, що вперше за часів незалежності України відбувається достроковий випуск офіцерів та сержантів Академії сухопутних військ.

«Це пов’язано із подіями в Україні, з тією війною, яку розв’язала Російська Федерація на сході України. Тому ми вимушені проводити достроковий випуск  207 офіцерів Академії сухопутних військ. Такі самі випуски проводяться по усій країні, усіх військових навчальних закладах України – випускаються сотні лейтенантів. Після цього вони будуть направлені у навчальні центри до мобілізованих, які сьогодні вже проходять навчання. Разом із ними молоді офіцери пройдуть бойове злагодження, вишкіл, отримають техніку, озброєння , оснащення і тільки після цього вони будуть виконувати бойові  завдання. Звичайно, не всі вони поїдуть у зону АТО, але ті, хто потрапив за розподілом у військові частини, які виконують завдання в зоні АТО, вони, звичайно, поїдуть зі своїми підрозділами», – пояснив міністр Полторак.

Окрім того, за його словами, молоді офіцери пройдуть додаткове навчання перед відправленням в зону АТО.

 «Молодого та недосвіченого офіцера, тим більше що він достроково випустився з Академії, ніхто в зону АТО відправляти одразу ж не буде. Вони поїдуть тільки після проведення додаткової підготовки і додаткового навчання разом зі своїми підрозділами», – заявив Полторак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ