Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міноборони оприлюднює Стратегію розвитку людського капіталу в силах оборони

Одним із пріоритетних завдань Міністерства оборони України є особистісний та професійний розвиток військовослужбовців, а також посилення кадрового потенціалу сил оборони. Про це повідомляє МОУ.

Для реалізації цих завдань відомство розробило стратегію розвитку людського капіталу в Силах оборони та розпочало публічні обговорення.

Проєкт наказу «Про затвердження Стратегії залучення, розвитку та утримання людського капіталу в силах оборони України на період до 2027 року» доступний на офіційному вебсайті Міноборони. У документі відомство окреслює ключові цілі та завдання для підвищення обороноздатності країни в умовах воєнного стану, післявоєнний період та мирний час.

«Одним із пріоритетів на сьогодні є розвиток людського капіталу. Це ключ до перемоги та запорука успіху. Нова Стратегія стане інструментом для підвищення престижу служби, всебічного розвитку та посилення мотивації наших захисників. Вона запроваджує комплексний та інноваційний підхід, враховуючи сучасні реалії», — наголосила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова.

Основною метою Міноборони є формування оборонної свідомості в суспільстві, підвищення престижу військової служби та створення сприятливих умов для професійного зростання захисників України. Особлива увага приділяється забезпеченню гендерної рівності, посиленню кадрової безпеки, впровадженню інноваційних підходів до управління персоналом, реалізації ефективної та справедливої ветеранської політики після військової служби.

Втілення Стратегії включатиме розробку щорічних планів, моніторинг виконання ключових показників, залучення громадського суспільства, втілення трансформаційних змін, міжвідомчу взаємодію та розвиток міжнародної співпраці. Координацію зусиль забезпечуватиме спеціально створена Міжвідомча робоча група під егідою Міністерства оборони.

Успішне впровадження Стратегії сприятиме підвищенню боєготовності Сил оборони, прискорить інтеграцію України до НАТО та ЄС, а також оптимізує інвестиції у розвиток військових кадрів.

Зауваження та пропозиції до проєкту приймаються протягом 15 робочих днів з дня оприлюднення оголошення на електронну адресу. Відповідальна особа — Грещишин Станіслав Васильович.

Міністерство оборони України запрошує всіх зацікавлених долучитися до обговорення та надати свої пропозиції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ