Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міноборони руйнує смугу на одному з летовищ Львівщини

На території Грабовецької об’єднаної територіальної громади розташоване колишнє військове летовище «Львів-2» площею 400 га. Воно зараз належить дочірньому підприємству Міністерства оборони, яке руйнує інфраструктуру аеродрому. Про це сьогодні, 27 травня, під час інтерв’ю-прес-конференції на тему: «Як і скільки заробляють та на що витрачають кошти нові об'єднані територіальні громади на Львівщині?», повідомив заступник голови Грабовецької об’єднаної територіальної громади Богдан Ковальський.

«Фактично зараз відбувається дроблення бетонної злітної смуги. Грубо кажучи, щоби ви зрозуміли, на території підприємства, де повинна здійснюватися діяльність із захисту повітряного простору нашої держави,  відбувається будівельно-руйнівна діяльність. Дробиться цей бетон, щебінь кудись продається», - розказує він.

Заступник голови Грабовецької об’єднаної територіальної громади сподівається на шум, який можуть підняти медіа, тому що влада громаду не чує. 

«Ми розглядали альтернативу як вирішити це питання. Адже, якщо здійснюється така діяльність, то ми маємо право звертатися до найвищої влади, до Президента, до міністра оборони. І ми вже це зробили», - каже Богдан Ковальський.

Територіальна громада вимагає, щоби ці землі були передані громаді, яка зможе там створити логістичний центр та залишити злітну смугу для будь- яких аварійних ситуацій в разі потреби, для цивільних та військових літаків. 

«Ми вже передали свій проект керівництву ЛОДА та Президентові України», - розповідає він.

Проте відповіді наразі немає. 

Львівський прес-клуб

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ