Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міноборони впроваджує стандарти НАТО щодо гендерної рівності у ЗСУ

Представники Міноборони взяли участь у міжнародній освітній програмі “Змінотворці” в рамках впровадження принципів гендерної рівності у Збройних силах України.

Про це повідомила пресслужба МОУ 7 жовтня.

Зазначається, що програма “Змінотворці” об’єднала українських і закордонних експертів, радників з гендерних питань, політиків та практиків у сфері гуманітарної безпеки. Вони працювали над вдосконаленням знань та навичок у сфері гендерної інтеграції, що дозволить привести політики та практики Збройних сил України у відповідність до стандартів НАТО та резолюції Ради Безпеки ООН “Жінки, мир, безпека”.

“Програма “Змінотворці” надала унікальну можливість для обміну досвідом з партнерами НАТО. Ми не лише перейняли передові практики, але й поділилися власними напрацюваннями в умовах війни. Це допоможе нам ефективніше впроваджувати стандарти альянсу, оптимально використовуючи потенціал як жінок, так і чоловіків у різних сферах оборони», — зазначила майор Діана Копаниця, начальник управління гуманітарного забезпечення Міноборони.

Серед учасників міжнародного заходу в Брюсселі були представники збройних сил Канади, Північного центру з гендерних питань у військових операціях (Швеція), відомств у сфері оборони Європейського Союзу, а також провідних міжнародних організацій у сфері забезпечення рівних прав і можливостей чоловіків і жінок.

У Міноборони зазначили, що після повернення до Києва учасники заходу презентують отримані знання своєму оперативному керівництву. Зокрема, планується провести гендерний аналіз та виявити інституційні перешкоди для впровадження програм рівності.

“Змінотворці” є спільною ініціативою Міноборони України та проєкту PROTECT2, який фінансується Міністерством національної оборони Канади та виконується Alinea International. Його мета — підтримка українського уряду у розбудові потенціалу інституцій та відомств оборонного сектору.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ