Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мінцифри підключилося до роботи над поверненням дітей до очного навчання

Ціль до 2024 року — створити безпечні умови для очного навчання 300 тисяч учнів

В Україні Мінцифри працює над безпечним поверненням дітей за парти разом з МОН та Palantir.

Про це у телеграмі повідомив глава Мінцифри Михайло Федоров.

Доступ дітей до очного навчання є ключовою передумовою якісних змін в освіті. Наразі понад 800 тисяч дітей навчаються онлайн, у тому числі за кордоном, а це впливає на якість освіти і соціалізацію. Саме тому на рівні держави впроваджується комплексна політика «Школа офлайн». Ціль до 2024 року — створити безпечні умови для очного навчання 300 тисяч учнів.

За допомогою технологій топової світової компанії Palantir проаналізували величезний масив освітніх даних. На одну мапу нанесли інформацію про кількість учнів у громадах, формат навчання, де перебувають учні, факт зруйнованості або пошкодження шкіл, наявність девайсів для дистанційного навчання, а також геолокацію вибухів, уражень, об’єктів інфраструктури, мережу доріг, лінію фронту і статус кожної громади.

Технології Palantir вже допомагають визначити, які регіони пріоритетні, щоб побудувати або відремонтувати там укриття в школах. Вже сьогодні громади можуть самі подавати проєкти на ремонт або побудову укриття через систему DREAM. Для цього є державну субвенцію 2,5 млрд грн.

Користуватися Palantir можуть як окремі міністерства, так і донори чи місцеві органи влади. Наприклад, вже зараз МОН може оцінити потребу в укриттях для шкіл у громадах, де високий ризик обстрілу артилерією. А донори — обрати школи для фінансування укриттів та оцінити ефективність вкладених грошей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ