Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Місія ОБСЄ відновлює патрулювання зі своєї бази в Горлівці

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ відновлює патрулювання зі своєї передової патрульної бази в Горлівці.
фото з відкритих джерел

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на звіт СММ ОБСЄ.

«О 15:40 18 жовтня команда Місії зауважила, що зафіксовані раніше навісний замок і ланцюг (Оперативний звіт СММ № 20/2021 від 17 жовтня 2021 року) прибрали з автомобільних воріт передової патрульної бази (ППБ) Місії в н. п. Горлівка (непідконтрольний урядові, 39 км на північний схід від Донецька) і що ці ворота були відкритими», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що перед будівлею ППБ спостерігачі бачили встановлений раніше намет, однак не зафіксували людей і транспортних засобів поблизу. Команда СММ залишила ППБ Місії для здійснення патрулювання та повернулася о 16:03.

Також нагадується про те, що рішення Постійної ради ОБСЄ № 1117 передбачає гарантування безпечного та надійного доступу Місії по всій Україні.

«Необмежений і безумовний доступ до всіх районів є критично важливим для забезпечення ефективного моніторингу та звітування про безпекову ситуацію, а також виконання інших передбачених мандатом завдань», - сказано в повідомленні.

Крім того, згідно з мандатом, Місії доручено доповідати про будь-які обмеження свободи пересування СММ або інші обставини, що перешкоджають виконанню її мандата.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ