Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міський голова Андрій Садовий зустрівся з делегацією Поморського воєводства

Сьогодні у Львові перебуває делегація Поморського воєводства Республіки Польща на чолі з Віце-маршалеком Лешеком Бонною. Серед членів делегації - і посадовці медичного напряму та керівники лікарень воєводства.

Під час зустрічі  міський голова Львова Андрій Садовий подякував членам делегації за візит у реабілітаційний центр та презентував проєкт розбудови всієї екосистеми людяності НЕЗЛАМНІ. Також сторони говорили про можливості співпраці і обмін досвідом у медичній сфері.

«Проєкт НЕЗЛАМНІ – це справа мого життя. Йдеться про лікування та реабілітацію як військових, так і цивільних людей. Я не лікар, але турбуюся, щоб все було на найвищому рівні. Також йдеться про будівництво житла та пошук роботи для цих людей. Але я не можу зробити це сам. З нашими міністерствами маємо добру співпрацю, але маємо і добру комунікації з містами світу. І міста допомагають нам.  Також допомагають і різні компанії. Я б дуже хотів, щоб в UNBROKEN щось важливе було зроблено і від вашого імені. Співпраця може бути різною, я завжди дякую за будь-яку допомогу. Додам, що 90% тих, хто проходить лікування та реабілітацію в UNBROKEN – це мешканці інших населених пунктів України», - зазначив міський голова Львова.

Польські колеги запевнили Львів у співпраці та допомозі. Також вони зауважили, що для польських лікарів важливо переймати досвід лікування та реабілітації людей з військовими травмами.

«Ми приїхали такою потужною командою, щоб запевнити український народ у підтримці. Сьогодні ви захищаєте і  нашу свободу, і ми хочемо співпрацювати та надалі допомагати вам.

Ще минулого року ми відвідували Львів, зокрема, були у лікарні, де надають допомогу пораненим українцям. Ми допомагали з медикаментами та медичними матеріалами. Крім того, у наших госпіталях проходять лікування українські воїни.  Ми готові приймати їх і надалі, але є певні логістичні труднощі щодо транспортування поранених. Тому, прийшли до висновку, що наші лікарі можуть допомагати тут, на місці.

Ще раз хочемо подякувати українському народу за те, що ви робите для нас і для всієї Європи. Ми хочемо співпрацювати, ми хочемо допомагати», - запевнив Лешек Бонна.

Нагадаємо, місто Гданськ, яке є центром Поморського воєводства, виділило  1 мільйон злотих на розбудову реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ