Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міський центр підтримки переселенців у Львові надав понад 20 тисяч консультацій

Міському центру підтримки внутрішньо переміщених осіб у Львові – два роки. За цей час фахівці надали понад 20 тисяч консультацій людям, які були змушені покинути рідні домівки через війну.

Про це повідомили в ЛМР. 

«Центр створювався з тогочасної потреби та з тими ресурсами, які були. Першими консультантами були працівники юридичного департаменту, управління персоналу, управління соціального захисту Львівської міської ради та Львівського міського центру зайнятості. Вже тоді робота так званого відкритого офісу вимагала швидкого реагування на всі запити та неабияку витривалість консультантів. Особлива подяка «Радіогаражу», який став нашим першим прихистком», - розповідає координаторка центру Олена Голишева.

Пізніше, щоб оптимізувати напрям роботи з вимушено переміщеними українцями, центр переїхав у приміщення Личаківського ЦНАПу, що на вулиці Костя Левицького, 67.

«Ми допомагаємо усім, хто прийшов, щоб знайти відповіді на їхні потреби. За цей час надано 21 450 консультацій – як персональних, так і групових. А з початку цього року вже надано 1 103 консультації», - каже директор Центру соціальної підтримки Володимир Головатий.

У 2022 році до центру найчастіше звертатися люди з Харківської та Донецької областей. У 2023 році найбільше представників було з Донецької, Херсонської та Харківської областей. Також були з Луганської, Запорізької, Миколаївської та Дніпропетровської областей.

«Спочатку найчастішими запитами, з огляду на тимчасовість становища, були юридичні питання, відновлення документів та працевлаштування. Ближче до літа 2022 року до Львова евакуйовувались люди, які втратили все майно, а тому запити вже були щодо базових потреб: гуманітарна допомога, житло, соціальні виплати. Сьогодні наші відвідувачі прагнуть впорядкувати існуючі питання з реєстрами майна,  власним статусом і житлом на тривалий термін», - доповнює Олена Голишева.

Зокрема, цього року найбільше запитів щодо базових потреб – житло та гуманітарна допомога, а також щодо продовження виплат.



Львівська міська рада: https://city-adm.lviv.ua/news/society/social-sphere/300784-miskyi-tsentr-pidtrymky-pereselentsiv-u-lvovi-nadav-ponad-20-tysiach-konsultatsii
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ