Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

"Містер Арбітріум" повертається зі Львова в Італію

У суботу, 28 жовтня, гігантську скульптуру "Містер Арбітріум" повезуть додому, в Італію. Про це повідомила керівниця управління зовнішніх зв’язків і промоції Львівської міської ради Тетяна Хабібрахманова.
Фото: ЛМР

татуя заввишки п’ять з половиною метрів авторства скульптора Емануеле Джіаннеллі простояла у Львові чотири місяці. Це був безкоштовний подарунок місту від італійських митців, який символізував підтримку України у цей непростий час.

За ідеєю автора, Містер Арбітріум є фігурою чоловіка, який водночас і штовхає, і тримає. Саме за цю особливість він був обраний нести Україні послання надії, підтримати народ і державу в цей час скорботи та страждання, та відштовхнути війну, даючи простір миру та відбудові.

Зазначимо, що скульптуру Арбітріума Емануеле Джіаннеллі у 2022 році встановлювали у різних містах Італії біля пам'яток архітектури та сучасних будівель. Де б скульптуру не ставили, спочатку вона викликала чималі дискусії серед мешканців. Але згодом ставала справжнім магнітом серед містян та туристів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ