Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Місто дофінансує облаштування центру НЕЗЛАМНІ

Сьогодні сесія Львівської міської ради затвердила Міську програму комплексних заходів з облаштування Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ Першого медичного об’єднання Львова. Ухвалу підтримали 54 міські обранці.
Візуалізація, фото - ЛМР

Ухвалу підтримали 54 міські обранці, повідомляють у пресслужбі ЛМР.

На реконструкцію будівлі для центру НЕЗЛАМНІ залучено кошти з різних джерел: Товариства Червоного Хреста України, міста-партнера Фрайбурга та власні кошти лікарні. 

Проте все ж є нестача коштів, тому для якнайшвидшого завершення робіт та відкриття центру залучили фінансову підтримку з бюджету Львівської громади для закупівлі матеріалів для будівельних та оздоблювальних робіт.  

«Кількість людей, які звертаються з потребою реабілітації та протезування, яке теж нею супроводжується, стрімко зростає. Водночас, є велика потреба у реабілітації для людей, травми і хвороби яких не пов'язані з війною. Торік наші медзаклади пролікували рекордну кількість пацієнтів – понад півмільйона. Щонайменше сто тисяч із них потребують реабілітації. Тому відкриття центру НЕЗЛАМНІ дасть можливість створити додатковий ліжковий фонд, відремонтувати та облаштувати  реабілітаційні зали, моделі квартир для відновлення навичок в побуті, модель магазину, басейн, облаштувати території для реабілітаційних занять на свіжому повітрі, простір для відновлення фізичних навичок у вигляді доріжок з різним покриттям, місць для арттерапії тощо», - пояснює генеральний директор Першого ТМО Олег Самчук.

Завдяки створенню сучасного реабілітаційного центру із найкращим обладнанням та використанням передових світових методик, щороку для щонайменше 10 тисяч українців, які постраждали внаслідок війни, буде забезпечена реабілітація та можливість для максимального відновлення, додали в міськраді.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ