Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Місто Самбір увійшло до "червоної зони"

Як повідомили 13 серпня прес-служба МОЗ, вісім адміністративно-територіальних одиниць через значне поширення на їх території COVID-19 віднесені до категорії регіонів з червоним рівнем епідемічної небезпеки. Зокрема, йдеться про місто Самбір у Львівській області.
Фото Олена Ляхович

Серед них: Городенківський та Косівський райони Івано-Франківської області, м. Самбір Львівської області, м. Біляївка Одеської області, м. Дубно, Костопільський та Рівненський райони Рівненської області, Кіцманський район Чернівецької області. Обмеження будуть застосовані з 17 серпня.

Таке рішення прийнято Центральною комісією з питань ТЕБ та НС на засіданні 13 серпня. Про це повідомив Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов на брифінгу за підсумками засідання.

На основі наявних епідемічних даних станом на 12 серпня до переліку регіонів зі значним поширенням COVID-19 відносяться Київ, Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Одеська, Рівненська, Тернопільська, Харківська та Чернівецька області. 

“Тобто це ті області, у яких на всій території перевищений показник виявлення нових випадків захворювання - 40 на 100 тисяч населення за 14 днів”, - уточнив Міністр.

На території цих регіонів було визначено різні рівні небезпеки в залежності від епідеміологічної ситуації. Наприклад, у Львівській області через те, що 5 днів поспіль показник заповненості ліжок становив більше 50 відсотків, був встановлений “помаранчевий рівень”. Київ віднесено до жовтої категорії епідемічної небезпеки за показником захворюваності на COVID-19 за 14 днів на 100 тисяч населення.

Вся інформація щодо поділу регіонів за рівнем епідеміологічної небезпеки розміщена на сайтах МОЗ та Кабінету Міністрів України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ