Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Місто виплатить компенсації львів’янам, помешкання яких сьогодні постраждали від ракетного удару

Сьогодні на позачерговому засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради прийняли рішення про виплату компенсацій для мешканців, житло яких постраждало внаслідок ранкового ракетного удару.
Фото: фото з Telegram-каналу Андрія Садового

Йдеться про кошти на відновлення вибитих вікон і дверей у житлових будинках. Нагадаємо, за кожне вибите вікно місто компенсує людям до 12 тис. грн, за одні вибиті вхідні двері – до 8 тис. грн.

Також для оперативної комунікації з мешканцями в бізнес-центрі на вул. Науковій, 7а з 14:00 год. працюватиме виїзний ЦНАП. Тож постраждалі зможуть вже сьогодні отримувати там всю необхідну інформацію та подавати документи для отримання компенсації.

Попередньо такі рішення погодили на виїзному засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

У Львові на місці ракетного удару провели оперативне засідання

«Ми запускаємо процедуру прийняття заяв від мешканців на отримання компенсації. Подавати документи можна вже сьогодні. Мешканці можуть звертатися у будь-який зручний для них ЦНАП. Та разом з тим виїзний ЦНАП буде працювати у бізнес-центрі на вул. Науковій – навпроти тих житлових будинків, які постраждали. Запрошуємо мешканців звертатися, подавати документи, щоб максимально швидко отримати компенсацію», - сказав перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Посадовець уточнив, що, за попередньою інформацією, внаслідок ранкового ракетного обстрілу у Львові пошкоджено 19 житлових будинків. Вибито понад 400 вікон. 

«Зараз цифри ще уточнюються  і можуть зростати. Також пошкодження зазнали дві школи та один дитячий садок. Тих чи інших пошкоджень зазнали і 10 бізнесів», - додав Андрій Москаленко.

Нагадаємо, сьогодні вранці росіяни завдали ракетного удару по Львову. Було влучання в об'єкт інфраструктури. Троє людей зазнало поранень. Вибуховою хвилею вибило вікна у 19 житлових будинках.  Є пошкодження у дитячому садочку №165,  школі №45 та приватній Школі вільних та небайдужих. Пошкоджень зазнала і будівля Центру зайнятості.

Три вулиці у Львові тимчасово перекрили, – Козицький

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, вранці 15 лютого, рашисти завдали ракетного удару по Україні. У Львові є влучання, у декількох будинках повибивало вікна.



 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ