Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Місцеві пожежні команди на Волині: як це працює

Ці команди підпорядковуються ГУ ДСНС

На Волині, крім підрозділів Держслужби з надзвичайних ситуацій, працюють 106 підрозділів місцевої пожежної охорони, серед яких два — добровільні. У місцевих підрозділах пожежної охорони на добровільних засадах є 328 працівників.

Про це інформує Суспільне.

Речник ДСНС області Володимир Нестеров розповів, що ці формування створені, фінансуються та утримуються органами місцевої влади.

"Ці команди підпорядковуються ГУ ДСНС. У випадку залучення їх до пожеж до складних пожеж або до інших, як то аварійно-рятувальні роботи чи порятунок людей. В таких випадках ми залучаємо ці підрозділи в підготовці вогнеборців", — каже речник волинських рятувальників.

У місцевий пожежний підрозділ села Підбереззя Луцького району пішов добровольцем волинянин Віталій Макарук. Каже: працює кочегаром у сільській адмінбудівлі.

"Державна служба постійно на змінах, а нас викликають. Ми займаємось своєю роботою, а коли прийшов виклик, то ми виїжджаємо. В Мар’янівці була пожежа, виїжджали на гасіння. Люди зараз дотримуються правил пожежної безпеки, не спалюють так, як колись палили", — говорить житель Підбереззя.

Водій пожежного автомобіля Ігор Труб’юк раніше працював зварювальником. З його слів, транспорт обладнаний всім необхідним для гасіння пожежі: є домкрати, ножиці, розжими тощо.

"Горохівська пожежна може приїхати трішки пізніше, як ми. От була пожежа в Печихвостах, то нам було 10 кілометрів, а їм з Горохова 15. Нам подзвонили і ми вже виїхали. Переважно пожежі бувають через проводку. От вітру йдуть і десь замикає проводка, люди не доглянуть і через проводку хати горять", — сказав чоловік.

Староста Підберезівського округу Віктор Коритко розповів, що в їхню добровільну пожежну дружину входить 14 людей, які проживають у Підбереззі й навколишніх селах.

"Ми охопили всі села, які входять в наш старостинський округ. Є потреба в цьому, тому що коли виклики йдуть, то повідомляється в Горохівську частину. Поки Горохів виїде, то ми готові вже. Навіть, було таке, що ми перші приїжджали на місце пожежі", — каже староста.

Місцева пожежна охорона в Підбереззі розпочала роботу торік у грудні, зазначив староста Віктора Коритка.

За цей час, каже сільський житель Михайло Пархомук, їм вдалося допомогти багатьом людям. "Туди далі на село була пожежа, де хлів загорівся і приїхали погасили. Поки з Горохова приїдуть, то тут місцева скоріше приїде. Біда може спіткати у будь-яку мить. Як не пожежа, то ще щось може бути і треба допомога", — додав чоловік.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ