Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Місцевий суд в ураженій конфліктом Авдіївці відновив роботу після семирічної перерви

11 лютого поновив роботу місцевий суд в Авдіївці на Донеччині, відчинивши двері для тих, хто шукає захисту та справедливості.
Photo credit: Artem Hetman / UNDP in Ukraine

Для підтримки адміністративної роботи суду Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні закупила за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії, Швеції та Королівства Нідерландів 19 комп’ютерів, необхідних співробітникам суду для роботи з судовими справами. 

Коли на сході України розпочався збройний конфлікт, єдиний міський суд в Авдіївці був вимушений припинити свою роботу через обстріли та небезпеку, на яку постійно наражалися працівники суду та відвідувачі. Протягом наступних семи років жителі Авдіївки та непідконтрольних уряду України територій мали їхати до сусідніх громад, аби добитися справедливості та захистити свої права.  

Постійна представниця ПРООН в Україні Дафіна Ґерчева наголосила, що всі люди повинні мати безперешкодний доступ до правосуддя, особливо ті, які живуть в уражених збройним конфліктом громадах на сході України. 

«Збройний конфлікт та вируюча пандемія створили додаткові труднощі для здійснення правосуддя та верховенства права, обмеживши доступ до судів та ускладнивши пересування людей, які перетинають «лінію зіткнення» в пошуках правового захисту. – сказала пані Ґерчева. – Незважаючи на численні перешкоди та серйозні виклики, ПРООН та її партнери продовжуватимуть докладати всіх зусиль для розвитку потенціалу судової системи України». 

Голова суду Сергій Пронін подякував партнерам за підтримку та допомогу у відновленні роботи суду, зазначивши: «Жителі міста Авдіївка та працівники суду дуже довго чекали на це відкриття, адже суд знаходився у стані простою з липня 2014 року». 

Закупівлю комп’ютерів було здійснено ПРООН у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ