Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Мітинг проти ринку землі: двоє цивільних звернулись до лікарні

Очільник поліції Києва Андрій Крищенко заявив, що двоє цивільних звернулися до лікарні після мітингу проти ринку землі біля Верховної Ради.

Про це він сказав під час брифінгу, пише Громадське.

«Приблизно о 14-й годині, групи людей почали перфоратором в асфальті робити діри для наметів і тоді було прийняте рішення відтіснити їх, щоб не перекривати вулицю. Частина людей кидала каміння, завдавали удари, було затримано 26 осіб. Вони у районному управлінні. Постраждало 17 поліцейських», — зазначив Крищенко.

Також начальник Нацполіції столиції заявив, що двоє цивільних звернулись до лікарні.

«Двоє цивільних осіб звернулись до лікарняних закладів, з ними будуть спілкуватися поліцейські, аби дізнатися коли та за яких обставин вони були поранені», — зазначив Крищенко.

Він додав, що 26 затриманих також оглядають лікарі та за необхідності нададуть їм медичну допомогу.

У поліції порушили кримінальне провадження за ч. 2 статті 345 Кримінального кодексу — Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків.

Нагадаємо, 17 грудня 2019 року під будівлею Верховної Ради України зібрався мітинг, учасники якого вимагали не допустити ухвалення у другому читанні законопроєкту про запровадження ринку сільськогосподарського призначення.

Мітинг організували низка політичних сил, серед яких «Всеукраїнське об'єднання «Свобода», «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина», «Аграрна партія» та «Національний корпус». Загалом, за даними поліції, в акції протесту беруть участь 1,5-2 тисячі людей.

Між учасниками протесту та поліцією сталися сутички.

Унаслідок сутичок постраждали журналісти hromadske: журналістку та оператора забризкали сльозогінним газом, який застосували у сутичках між спецпризначенцями й мітингувальниками. У поліції повідомили, що унаслідок сутичок під Радою постраждали двоє поліцейських. Їх госпіталізували.

Зазначимо, що 17 грудня у порядку денному парламенту не було законопроєкту про запровадження ринку сільськогосподарських земель у другому читанні, проте 16 грудня голова фракції більшості «Слуги Народу» Давид Арахамія повідомив, що Рада може почати розглядати цей законопроєкт 17 грудня.

Загалом депутати подали до законопроєкту про ринок сільськогосподарської землі понад 4 тисячі правок. Більшість з них стосуються права іноземців купувати українську землю, а також максимально можливої площі сільгоспземель, яку можна буде концентрувати в одних руках.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ