Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Міжнародна молодіжна співпраця буде посилюватися та розширюватися, - Ігор Жданов

1/2
На цьому наголосив Міністр молоді та спорту Ігор Жданов на відкритті Всеукраїнського семінару «Молодіжна політика в Україні: партнерство та перспективи розвитку», що проходить у Святогірську. Про це повідомили у прес-службі Міністерства молоді та спорту України.

Одним із успішних кроків у реалізації державної молодіжної політики стала більша прозорість конкурсів із визначення проектів громадських організацій, для виконання яких надається фінансова підтримка.

Міністр зазначив, що конкурс з визначення програм (проектів), розроблених всеукраїнськими молодіжними та дитячими громадськими організаціями, проводиться щорічно. У 2014-2018 роках переможцями конкурсу визначено 192 проекти, на реалізацію яких державою надано фінансову підтримку в сумі 31,7 мільйона гривень.

Урядовець розповів і про спільну ініціативу Міністерства, Українського інституту міжнародної політики та Національної молодіжної ради щодо запровадження національного конкурсу «Молодіжна столиця України». Переможцем 2018 року стало місто Львів. Наразі триває прийом заявок від міст України для визначення переможця 2019 року.

Акцентував Ігор Жданов і на значенні Українського пакту заради молоді-2020 для вирішення проблем працевлаштування молодих людей. «Український пакт, як частина Європейського пакту для молоді, передбачає можливість стажування та створення перших робочих місць для молоді»,  - нагадав Міністр.

Посадовець звернув увагу на роль міжнародних молодіжних обмінів. «Розвиваємо співпрацю із Польщею та Литвою, намагаємось зробити аналогічні програми із Канадою», - зауважив Ігор Жданов. Він висловив упевненість, що дане співробітництво посилюватиметься, а коло країн розширюватиметься.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ