Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міжнародний день музеїв у Львові відвідали майже 13 тисяч осіб

Цього року Міжнародний день музеїв у Львові тривав чотири дні - з 18 по 21 травня. Загалом за цей час музеї та спеціальні заходи від них відвідали 12 тисяч 937 мешканців та гостей міста.
Фото - ЛМР

У заході взяли участь 34 музеї та організували понад сотню різних тематичних подій: від прослуховування класичної музики до кінних прогулянок та виставок особистих речей Степана Бандери, повідомляють в ЛМР. 

Цьогорічною темою Міжнародного дня стало “Музеї – стійкість і добробут”, аби підкреслити роль музеїв у добробуті і сталому розвитку суспільства.

“Це щорічний фестиваль, який дарує гарну нагоду відвідати музеї, побачити те, що було заховане, послухати захоплюючі лекції, долучитися до майстер-класів, відчути експонати наосліп, побачити унікальні історичні карети, приміряти старовинний український одяг, поснідати у музеї….. Щороку це особливий захід і кожен музей готує щось цікаве, чого раніше не показував або не організував”, — говорить керівниця управління туризму Львівської міської ради Христина Лебедь.

Нагадаємо, світ щороку відзначає Міжнародний день музеїв 18 травня. До проведення різноманітних заходів у ці дні долучаються півтори сотні країн вже останні 40 років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ