Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

МН17: слідство дійшло до найскладнішої стадії

Слідство щодо збиття Боїнга МН17 знаходиться на "найбільш складній стадії". Про це йдеться в онлайн-журналі щодо ходу слідства, опублікованого слідчою групою з розслідування катастрофи, повідомляє нідерландський суспільний мовник NOS.

Як зазначається, на цьому етапі слідчі мають встановити відповідальних за збиття Боїнга МН17.

"Прогрес на даному етапі є більш складний", - йдеться у вступній частині журналу.

Координатор слідчої групи відзначив, що не вся інформація може бути оприлюднена.

За даними слідчої групи, свідки надали інформацію, але ще недостатньо. "Оскільки бої на сході України продовжуються, слідчі не можуть опитувати людей на місці", - йдеться у повідомленні.

Крім того, як зазначається, слідчим доводиться стикатися з подіями, які потребують багато часу слідчої групи, але не мають суттєвої ваги для слідства. Як приклад називаються пошуки, здійснені позаштатним нідерландським журналістом, який забрав з місця катастрофи людські останки.

Як повідомлялося, у вересні минулого року міжнародна Спільна слідча група, яку очолює прокуратура Нідерландів, оголосила результати розслідування, підтвердивши, що ракетний комплекс "Бук", з якого був збитий літак Малайзійських авіаліній МН17, був доставлений з Росії і після запуску ракети з окупованої території вивезений назад у РФ.

17 липня 2014 року у небі над селом Грабове Донецької області був збитий літак Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. Унаслідок цієї трагедії загинули 298 людей, найбільше жертв - громадяни Нідерландів.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ