Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Молдова скорочує кількість російських дипломатів

Уряд Молдови вирішив скоротити кількість акредитованого дипломатичного персоналу в російському посольстві в Кишиневі на тлі журналістського розслідування щодо антен на даху будівлі дипустанови Кремля.

Про це оголосив міністр закордонних справ та європейської інтеграції Молдови Ніку Попеску під час засідання уряду, пише молдовський портал NOI.md.

"Ми вирішили обмежити кількість російських дипломатів, акредитованих у Республіці Молдова", — сказав Попеску.

Таке рішення молдовські чиновники ухвалили після журналістського розслідування про те, що розвідка РФ стежить за молдовською владою через антени, встановлені на даху посольства Російської Федерації у Кишиневі. Ніку Попеску наголосив, що варто усунути всі спроби внутрішньої дестабілізації у країні.

"Протягом кількох років я був об’єктом досить ворожих дій з боку Росії, значна частина яких здійснювалася через посольство Російської Федерації в Кишиневі. Я бачив інформацію про надмірну кількість антен на будівлі посольства. Важливо, щоб дипломатичні служби зосереджувалися на добрих відносинах, але коли частина дипломатичного персоналу спрямована на дестабілізацію нашої країни, це щось неординарне. Ми дійшли до необхідності обмеження кількості дипломатів, акредитованих російською дипломатією в Молдові. Про це також поінформовано представників Російської Федерації", – заявив Попеску на засіданні Уряду Молдови у середу, 26 липня.

Як уточнив офіційний представник молдовського зовнішньополітичного відомства Ігор Захаров, Молдова вишле 18 дипломатів і 27 співробітників технічного персоналу. У посольстві Росії у Молдові залишиться 10 дипломатів та 15 співробітників технічного персоналу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ