Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Молоді регіони» закликають владу Львова забрати руки від Снопківського парку

Владі міста не вдасться нічого збудувати на території парку «Снопківський» доки на захисті земель парку стоїть громада міста та «Молоді регіони Львівщини». Таку думку висловили активісти організації, реагуючи на рішення виконавчого комітету від 25.01.13р. № 50, згідно з яким, всі землі парку входять у план розробки території, що в майбутньому може призвести до забудови природно-заповідного фонду, не виключено, що й на території парку побудують і багатофункційний комплекс, що не несе за собою рекреаційного призначення і може зашкодити природі. Про це повідомила прес-служба цієї ГО.

Зокрема,голова ЛОО ВМГО «Молоді регіони» Богдан Хруставчук зазначив, що у додатку до рішення №50 «Про розроблення детального плану території у межах вулиць Зеленої, Липової Алеї, В. Стуса, Кубанської» є схема, де визначені межі території, що підлягають розробці, проте, зрозуміло, що знову хочуть забудувати парк, проте конкретно про площу забудови в рішенні нічого не сказано.

«Те, що в рішенні нічого не сказано про площу, що охоплюватиме майбутня забудова,дає можливість міській владі поступово змінювати її в сторону збільшення та знову порушувати закон, так як це було з рішенням виконкому № 737, яке передбачало забудову в зеленій зоні парку котеджів, та було скасоване, завдяки протесту прокурора області. Парк – об’єкт, створений для відпочинку людей, а не для забудови», - нагадав Богдан Хруставчук.

Він зазначив, що новим рішенням виконкому міські чиновники, фактично маніпулюючи ім’ям ФК «Карпати», мають намір забудувативсю природоохоронну зону Снопківського парку, так як стадіон «Україна» і землі біля нього розміщені в охоронній буферній зоні парку «Снопківський» і мають чітке призначення для використання.

Він також наголосив, що «Молоді регіони Львівщини» стоятимуть до кінця у питанні захисту парку «Снопківський» і докладуть усіх зусиль, щоб відмінити рішення виконкому № 50, так як їм вже вдалося підтримати людей, та домогтися того, щоб було відмінене попереднє незаконне рішення № 737, яке теж передбачало забудову у парку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ