Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МОН планує запустити е-систему моніторингу працевлаштування випускників ЗВО

Цьогоріч плануємо запустити електронну систему моніторингу працевлаштування випускників закладів вищої освіти. Про це повідомив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, - інформує пресслужба МОН.

"Найголовнішим на цьому етапі є узгодження порядку обміну інформацією між Пенсійним фондом України та Міністерством освіти і науки України. Наразі вже підготовлені проекти наказу МОН та постанови ПФУ. Після реєстрації цих документів у Мін’юсті ми зможемо синхронізувати інформацію Єдиної державної електронної бази з питань освіти та Пенсійного фонду й розпочати тестування системи", – зазначив Міністр.

Сергій Шкарлет зауважив, що цей процес нелегкий і нешвидкий. "Дякую Міністерству соціальної політики та Пенсійному фонду за сприяння в такій важливій справі. Впевнений, разом ми зможемо реалізувати цей проект", – наголосив він.

Міністр освіти і науки звернув увагу на те, що система моніторингу працевлаштування випускників ЗВО є необхідним елементом для аналізу та схвалення подальших рішень щодо розвитку системи вищої освіти України. Окрім того, показник працевлаштування необхідний для вдосконалення формули розподілу фінансування ЗВО.

Нагадаємо, презентовано план МОН на 2021 рік у сфері вищої освіти, науки та інновацій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ