Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Морально деформоване правосуддя

Єврокомісія отримала «План Маршала» для України. Колишні республіки СРСР віддаляються від Москви, а саму РФ витісняють на задвірки цивілізації.

Гуманна суддя Світлана Мартьянова

В останній день липня прокуратура Львівської області скерувала у Франківський районний суд Львова обвинувальний акт стосовно групи осіб, які вчинили правопорушення, передбачені ч.4 ст.27, ч.3. ст.369 КК України, ч.5 ст.27, ч.3 ст.368 КК України. Мова йде про державних службовців, які спонукали потерпілих до дачі хабара і отримали неправомірну винагороду.

Ще під час досудового розслідування слідчий суддя Галицького районного суду Львова ухвалив рішення обрати для обвинувачуваних запобіжний захід тримання під вартою, визначив заставу в розмірі 96 тисяч гривень, а на майно наклав арешт.

Під час підготовчого судового засідання, яке відбулось 31 серпня 2017 року вже в Франківському районному суді Львова, суддя Світлана Мартьянова, покликаючись на загальну практику Європейського суду з прав людини, ухвалила зменшити фігурантові розмір застави із 60 до 20 мінімальних заробітних плат (розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб). А під час вчорашнього судового засідання ухвалила зняти арешт із майна підозрюваного – 1/2 будинку – з огляду на заяву дружини фігуранта процесу, що арештоване майно не належить її чоловікові, що цей будинок придбала її мама.

Схоже на те, що слідчий суддя Галицького районного суду Львова вчинив неправомірні дії, коли накладав арешт на майно, що не належить особі, яку звинувачують у правопорушенні. Пильне око і чуйне серце судді Світлани Мартьянової виправили цей юридичний ґандж. Щоправда суддя не дослідила джерела походження фінансів, за які матір дружини фігуранта, звинуваченого у хабарництві, придбала зазначений будинок. Але то таке, за всім не впильнуєш.

Нагадаємо, у Києві кожний другий суддя (52,5%) недоброчесний, про що повідомили у Громадському русі «ЧЕСНО». У висновку дослідження громадських активістів сказано, що столичні судді порушили ряд критеріїв добропорядності:

▪ ухвалювали сумнівні рішення;

▪ порушували права людини;

▪ нехтували професійною етикою;

▪ мають схильність до корупції – вроджену або професійно набуту;

▪ мають статки, які не відповідають офіційно заробленим коштам.

Єврокомісія отримала «План Маршала» для України

Під час Форуму східного партнерства єврокомісар Йоганнес Ган повідомив, що отримав «План Маршала» для України, проте скептично до нього поставився. Він не бачить у ньому потреби, оскільки Єврокомісія вже зараз має необхідні інструменти для його виконання. Чому впродовж року, коли представники Литви готували цей документ і неодноразово представляли його в Європі та США, єврокомісар не піддавав сумніву його доцільність.

Йоганнес Ган, раніше неодноразово помічений у побутовому пияцтві та яскраво декларованому  українофобстві, тепер іще більше бундючився і наголошував, що має слабкий рівень довіри до України, а відтак коштів на модернізацію української економіки ЄС давитиме дуже обмежено. Єврокомісар філософствував: «Ми не будемо давати грошей без чітких критеріїв. Вибачте, що мушу це говорити, але рівень довіри до вас не високий. Україна перебуває на 80 місці  за привабливістю бізнесу. Тобто Україні потрібно багато що змінити, аби своє бізнес-середовище зробити привабливим».

Очевидно, що на Форум східного партнерства єврокомісар Йоганнес Ган прибув у традиційно неадекватному стані, тому що Світовий банк поставив Україну на 76 місце за бізнес привабливістю. При цьому, на відміну від інших держав, Україна позитивно піднімається у рейтингу, перебуваючи у стані війни з московським агресором. Проте не всім дано збагнути це з похмілля.

«План Маршала» для України розрахований на 10 років і передбачає щорічні інвестиції $5 мільярдів. Проти цього економічного плану традиційно бунтує Москва, а її європейські сателіти докладаються до створення Україні різних перешкод.

Казахи руским не браття

Не братський Казахстан завдав «рускому міру» смертельну образу – знехтував валдайським говором і його алфавітом. Президент Нурсултан Назарбаєв доручив своїй адміністрації підготувати документи для переходу з кирилиці на латиницю, що символічно віддалить Казахстан від Московії.

Казахська мова відноситься до тюркської групи, а Казахстан раніше застосовував арабський алфавіт. У 1920 роках Радянський Союз перевів казахську мову на латиницю, яку в 1940 році замінили кирилицею на основі руского алфавіту. Відтепер руских буде хапати валдайський кондратій, коли назву свого колишнього радянського підлеглого Республіки Казахстан їм доведеться писати латинкою – Qazaqstan Respy'blikasy.

І киргизи також

Президент Киргизії Алмазбек Атамбаєв підписав указ, згідно з яким у країні 7 і 8 листопада святково відзначатимуть «Дні історії та пам'яті предків» на честь повстання 1916 року киргизів проти руских. На президентському сайті Атамбаєва сказано, що «Велика жовтнева революція і національно-визвольне повстання 1916 року створили для народу Киргизії передумови для відродження власної державності».

Киргизи з покоління в покоління передають переказ про неадекватну дикість руских, які 1916 року жорстоко придушили волевиявлення киргизького народу, про «численні випадки кривавої розправи руских над мирними жителями», а також про вимушену втечу на чужину, що «поставило народ Киргизії на межу виживання».

Руских витісняють на міжнародні задвірки

Рекс Тіллерсон, держсекретар США, відвідав Індію з офіційним візитом, мета якого полягала у витісненні з Індії РФ як партнера Делі. Після переговорів із главою індійського МЗС Тілерсон привітав «появу в особі Індії провідної держави, якій належить посилювати безпеку регіону».

Видання  «The Indian Express» повідомило, що сторони обговорили постачання в Індію американської зброї, включно з винищувачами F-16 і F-18, постачання зрідженого газу замість газпромівського, ряд іншого імпорту, важливого для Делі.

Раніше Індія очолювала рух неприєднаних країн і користувалась підтримкою СРСР під час «Холодної війни». Після розвалу Союзу Делі залишалась в Азії найбільшим покупцем московської зброї. Поїздка Тіллерсона поклала край домінуванню Москви у цьому регіоні.

Для Кремля Індія має статус стратегічного партнера, такого як і Китай. Проте, в опублікованій у січні концепції зовнішньої політики Пекін де-факто відмовився вважати Москву партнером номер один в регіоні, залишивши це місце за США. При цьому Шанхайську організацію співробітництва, яку активно підтримує Москва як майданчик руского впливу на азіатський регіон, Китай помістив разом із Москвою на передостаннє місце за важливістю економічного співробітництва серед регіональних організацій.

Ярослав Левків

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ