Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мороз торгується з Януковичем, не підписуючи закон про Кабінет Міністрів

«Мені не зрозуміла логіка поведінки Олександра Мороза, адже якщо він належить до антикризової коаліції, то повинен підписувати прийняті законопроекти, тим більше, сам спікер раніше робив заяви про готовність взяття на себе відповідальності за прийнятий закон», – повідомив «Гал-info» політолог Юрій Шведа.
            На його думку, це свідчить про негаразди всередині самої антикризової коаліції. «Думаю, що відмова підписувати Закон «Про Кабінет Міністрів України» головою Верховної Ради може свідчити про таке: Олександр Мороз веде своєрідний елемент політичної гри і може ставити перед антикризовою коаліцією і безпосередньо перед прем’єр-міністром свої вимоги, у разі виконання яких голова парламенту підпише Закон «Про Кабінет Міністрів України». Тут бачимо чітку політичну позицію з метою отримання політичної вигоди», – зазначив Юрій Шведа.
            Політолог передбачає також інший варіант розвитку подій із законом про Кабмін. «Не варто виключати підпису під прийнятим законом самого Президента Віктора Ющенка. В нашій державі останнім часом спостерігається чітка лінія політичних домовленостей у разі затвердження потрібних законопроектів. Цілком можливо, що Віктор Ющенко домовиться з представниками антикризової коаліції і тоді ми побачимо його підпис під законом. Якщо коаліція піде на певні поступки і домовленості із Віктором Ющенком, Президент своєю чергою може піти на поступки Віктору Януковичу», – зазначив Юрій Шведа.
            «У разі неспрацювання механізму домовленостей і відсутності підпису і голови Верховної Ради, і Президента України під прийнятим законом, він не вступатиме в дію і залишається лише один варіант розвитку подій. Потрібно буде допрацьовувати певні статті урядового закону і вже вводити в дію уточнений варіант. Очевидно, тоді усунення суперечностей статей закону спростить механізм його прийняття. Проте найбільш можливим розвитком подій вважаю домовленість глави держави із антикризовою коаліцією і підписання Закону «Про Кабінет Міністрів України» Президентом України Віктором Ющенком», – додав Юрій Шведа.  
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ