Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Москаль: "Облдержадміністрація не допустить будівництва дев’яти міні-ГЕС на Рахівщині"

Москаль: "Облдержадміністрація не допустить будівництва дев’яти міні-ГЕС на Рахівщині". Про це пишуть Новини Закарпаття.

Позиція обласної державної адміністрації щодо будівництва міні-гідроелектростанцій залишається незмінною – споруди на гірських річках, які несуть загрозу для екології, наражають населені пункти на ризик підтоплення й можуть погіршити наслідки природних катаклізмів, Закарпаттю не потрібні.

– Ми пам’ятаємо гіркий досвід функціонування міні-гідроелектростанції у с.Нижній Бистрий на Хустщині, гребля якої під час льодоходу мало не призвела до екологічної катастрофи й затоплення кількох сіл, – заявляє Геннадій Москаль. – Тому зробимо все, щоб не допустити такого в інших районах області. Наміри так званих інвесторів побудувати каскад із дев’яти міні-ГЕС на р.Шопурка в Рахівському районі не пройдуть. Учора, 24 січня, я скасував чотири розпорядження голови Рахівської РДА про розроблення та затвердження детальних планів для будівництва міні-ГЕС на р.Шопурка поза межами населених пунктів (розпорядження подано нижче). А найближчим часом облдержадміністрація звернеться до окружного адміністративного суду з позовом про скасування рішень Великобичківської та Кобилецькополянської селищних щодо будівництва міні-ГЕС на р.Шопурка в межах цих населених пунктів. За даними Державного агентства рибного господарства, в р.Шопурка водяться рідкісні, в тому числі червонокнижні види риб, а спричинена будівництвом міні-ГЕС зміна природного середовища призведе до їх зникнення. Жодної користі від цих «інвестиційних проектів» місцеві мешканці не матимуть, «інвестиції» принесуть прибутки тільки кільком забудовникам. Ми як орган центральної виконавчої влади зобов’язані вберегти високогірні села від ризиків і екологічних проблем, наслідки яких буде неможливо виправити.

Новини Закарпаття

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ