Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Москва заперечує, що її ракети впали на Іран

Неназвані американські урядові джерела стверджують, що чотири російські крилаті ракети, випущені з акваторії Каспійського моря по цілях у Сирії, впали на території Ірану.

При цьому не уточнюється, чи заподіяли вони якоїсь шкоди і де конкретно на іранській території впали ракети.

Як повідомляє агентство Reuters, Білий дім відмовився офіційно коментувати цю інформацію, отриману від представника американської влади, який просив не називати його імені.

Офіційний представник міноборони Росії, генерал-майор Ігор Конашенков заперечив ці повідомлення.

"На відміну від CNN ми не розповідаємо з посиланням на анонімні джерела, а показуємо запуски наших ракет і уражені ними цілі практично в режимі реального часу", - сказав Конашенков.

"Не можу говорити все, але будь-який професіонал у цій сфері знає, що при проведенні подібних операцій завжди фіксується зображення цілі до і після удару. Крім цього, над Сирією цілодобово працює наше угрупування безпілотних літальних апаратів", - сказав він.

Іранське інформаційне агентство Irna підтвердило, що в середу невідомий об'єкт дійсно впав в іранській провінції Західний Азербайджан, яка розташована на шляху прольоту російських крилатих ракет.

Однак консервативні іранські ЗМІ назвали повідомлення про падіння ракет "психологічною кампанією США проти Москви".

"З тих пір, як Росія почала воєнну операцію в Сирії, західні ЗМІ і офіційні особи виступають з нападками проти Москви", - заявило агентство новин Fars, пов'язане з елітним іранським підрозділом "Вартові ісламської революції".

У середу Росія повідомила про запуск 26 крилатих ракет по цілях на півночі і північному заході Сирії. Російське командування заявило, що всі випущені ракети влучили в ціль.

Тим часом керівництво НАТО підтвердило, що готове захистити своїх союзників на тлі ескалації російських військових дій в Сирії.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ