Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Москва заявила про обстріл російської бази в Сирії

Москва заявляє, що російські засоби ППО відбили артилерійський наліт джихадистів на авіабазу "Хмеймім" в Сирії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Интерфакс".

"З Ідлібської зони деескалації була зроблена чергова спроба обстрілу російської авіабази "Хмеймім". Всього в напрямку авіабази було випущено 12 реактивних снарядів. Завдяки ефективно організованій системі ППО всі реактивні снаряди збиті черговими засобами ППО. Постраждалих і руйнувань немає", - сказав російський представник у Сирії, генерал-майор Віктор Купчишин.

Він зазначив, що були оперативно знайдені дві вогневі позиції бойовиків, з яких вівся обстріл. "Авіація Росії і артилерія сирійських урядових військ знищила позиції терористів", - йдеться у повідомленні.

Водночас британська Сирійська обсерваторія з прав людини повідомила про десятки загиблих джихадистів та цивільних внаслідок бомбардувань російської авіації та обстрілів сил режиму Башара Асада за останні дні.

Згідно зі звітом спостерігачів, до 363 осіб зросла кількість загиблих за період від 20 квітня до 8 травня: 138 цивільних осіб, зокрема 26 дітей і 35 жінок, загинули під час російських повітряних бомбардувань та обстрілів режиму у провінціях Алеппо, Хама, Латакія та Ідліб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ