Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Надзвичайні події

Моссад представив свій план перемир’я з ХАМАСом

На першому етапі перемир'я будуть звільнені жінки, хворі, поранені та літні люди

Фото: Depositphotos

Глава ізраїльської спецслужби Моссад Давид Барнеа представив військовому кабінету план з дев'яти пунктів потенційної угоди про звільнення заручників. Вона може передбачати звільнення всіх 136 полонених, які все ще утримуються в Газі, в кілька етапів.

Про це повідомляє Укрінформ.

Зазначається, що перший етап угоди передбачає звільнення 35 заручників в обмін на 35-денне перемир'я - один день перемир'я за одного заручника.

На першому етапі перемир'я будуть звільнені жінки, хворі, поранені та літні люди.

Потім перемир'я може бути продовжено ще на тиждень для проведення переговорів щодо другого етапу звільнення, включаючи членів загонів цивільної оборони і заручників-чоловіків, яких ХАМАС вважає комбатантами.

У звіті зауважується, що кількість палестинських ув'язнених в ізраїльських в'язницях, які підлягають звільненню, ще не визначена. Ізраїль готовий відпустити велику кількість правопорушників, щоб утримувати у в'язниці більш серйозних злочинців, у той час як ХАМАС наполягає на звільненні "кваліфікованих" ув'язнених.

Як повідомлялося, 28 січня, після перемовин, які відбулися в Парижі, в офісі прем’єр-міністра Ізраїлю заявили, що Ізраїль не зміг досягти згоди із США, Катаром та Єгиптом щодо умов нового перемир’я із ХАМАС.

За даними уряду Ізраїлю, у секторі Гази залишаються понад 130 заручників, серед яких є іноземці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ