Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мостиські прикордонники відмовили в перетині кордону майже 300 дітям

Протягом 2015 року співробітники Мостиського прикордонного загону відмовили у пропуску 263 дітей, повідомила прес-служба Мостиського прикордонного загону.

У 10 випадках мали місце факти незаконної видачі доручень батьками дітей на вивезення їх за кордон.

Так вчора, у пункті пропуску «Краківець», що на Львівщині правоохоронцями було припинено чергову спробу незаконного вивозу дитини. 25-річна громадянка України, мешканка м. Тернопіль намагалась виїхати з України зі своєю неповнолітньою донькою та надала на паспортний контроль нотаріально посвідчену заяву від батька. За результатом перевірочних заходів дана заява виявилась незаконно виданою, оскільки  батько 4-річної дитини вже як півроку перебуває за межами України.

Найчастше, заважили прикордонники, причинами відмови є недбале ставлення батьків та організаторів поїздок дітей до оформлення документів або ж злочинний умисел.

Напередодні новорічних та різдвяних свят у прикордонниму відомстві нагадують батькам та організаторам поїздок дітей про необхідність уважнішого ставлення до оформлення документів. З цих питань радимо громадянам консультуватися з туристичними фірмами, послугами яких вони користуються, а також необхідну інформацію можна отримати на веб-сайті прикордонного відомства: www.dpsu.gov.ua, або ж за цілодобовим телефоном: +38 (044) 527-63-63.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ