Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мостиський суд оштрафував Саакашвілі на 3400 грн

Мостиський районний суд Львівщини наклав на екс-губернатора Одещини Міхеіла Саакашвілі адміністративне стягнення у розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів громадян - 3400 грн адміністративній справі щодо незаконного перетину українського кордону, - ВВС Україна.

Також Саакашвілі має сплатити 320 грн судового збору

Сам пан Саакашвілі на судове засідання не прийшов, а його інтереси представляли адвокати Назар Кульчицький та Маркіян Галабала.

Хоча в кінці засідання адвокат Галабала заявив, що пан Саакашвілі таки попросив перенести засідання на кілька днів, щоб він приїхав і надав остаточні пояснення та сказав заключне слово.

Перше засідання у цій справі пройшло 18 вересня, проте розгляд тоді перенесли на 22 вересня.

На засіданні 22 вересня суд заслухав свідків та переглянув відео подій на пункті пропуску "Шегині" 10 вересня.

За звинуваченням у незаконному перетині кордону пану Саакашвілі загрожує штраф від 1700 до 3400 гривень або адміністративний арешт на 15 діб.

Попри невелику суму штрафу Міхеіл Саакашвілі заявляє, що для нього справа принципу довести, що він законно перетнув кордон.

Політик перетнув український кордон 10 вересня. Представники прикордонної служби назвали в'їзд в Україну незаконним та склали на нього адміністративний протокол.

У липні 2017 року президент Петро Порошенко зупинив українське громадянство пана Саакашвілі, який у той час саме перебував у США.

Представники української влади заявляли, що у пана Саакашвілі немає дійсного українського паспорта, а тому його не можуть пустити на територію України.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ